Moderni sat koji prkosi gravitaciji

Moderni sat koji prkosi gravitaciji

Defy Zero G novi je Zenithov sat hrabrog dizajna, koji pokreće legendarni kalibar El Primero nadograđen inovativnim žiroskopskim modulom nazvanim Gravity Control.

Zenithova nova kolekcija Defy zamišljena je kao selekcija tehnološki naprednih satova hrabrog dizajna dostupnih u nekoliko razina kompleksnosti - od jednostavnih modela sa tri kazaljke do složenih modela s velikim komplikacijama. Defy Zero G, Zenithova zvijezda ovogodišnjeg Baselworlda, spada u ovu posljednju skupinu.

Žiroskopski modul

Najvažniji element modela Defy Zero G je legendarni Zenithov visokofrekventni kalibar El Primero, koji je nadograđen inovativnim žiroskopskim modulom nazvanim Gravity Control, čija je zadaća osigurati horizontalni položaj nemirnice i njenog kotača i opruge kako bi se poništilo štetno djelovanje gravitacije na preciznost sata. Gravity Control, koji je Zenith, inspiriran starim brodskim kronometrima, kreirao još prije deset godina, za potrebe novog sata potpuno je redizajniran i stanjen kako bi stao unutar kućišta sportskih dimenzija.

Osim modula Gravity Control, manufakturni automatski kalibar El Primero 8812 S na ručno navijanje ima 41 rubin i 50-satnu rezervu snage, a radi na frekvenciji od 36.000 vibracija na sat. El Primero 8812, dimenzija 38,5 x 7,85 milimetara, sastavljen je od ukupno 324 dijela, od čega 139 otpada na Gravity Control.

Moderna skeletonizacija

Defy Zero G nema klasični brojčanik već su kazaljke postavljene izravno na moderno skeletoniziran mehanizam. U središtu pažnje je, naravno, modul Gravity Control, koji je smješten na 6 sati, a tu su još i „izdubljeni“ podbrojčanici sati i minuta na 12 sati i malih sekundi između 10 i 11 sati te indikator rezerve snage između 2 i 3 sata. Kazaljke i oznake vremena premazane su luminiscentnom tvari Super-LumiNovom koja omogućava vidljivost u mraku.

Kućište dimenzija 44 x 14,85 milimetara dostupno je u verzijama od brušenog titanija i 18-karatnog ružičastog zlata, s obje je strane prekriveno safirnim staklom te je vodootporno do 100 metara.

Defy Zero G dolazi na muževnoj narukvici od titanija ili zlata ili na modrom remenu izrađenom od gume presvučene aligatorskom kožom.

Izvor: satoviinakit.hr