Kako se pridržavati novogodišnjih odluka?

Previous Next

Čuveni švedski outdoor brend Fjällräven donosi vodič koji bi nas konačno trebao naučiti pridržavanju novogodišnjih odluka.

1. PROVODIT ĆU VIŠE VREMENA U PRIRODI
Boravak u prirodi čini čuda za naše psihofizičko zdravlje i uravnoteženost organizma. Upravo poticanje što većeg broja ljudi na povratak prirodi oduvijek je bila i zauvijek će biti pokretačka snaga i glavna misija. Fjällrävena. Boravak u prirodi se uvijek isplati; bez obzira na to radi li se o šetnji malim kvartovskim parkom dok nam sitne pahulje snijega padaju na lice ili o izazovnim skijaškim i planinarskim izletima nepoznatim prostranstvima. To su oni trenuci kada ste isključeni od vijesti, društvenih mreža i poslovnih e-maila i uključeni u zvukove i mirise prirode. Na temelju ove ideje Fjällräven dizajnira svoju odjeću i opremu; svaki naš izlet u prirodu - bila to kratka šetnja šumom ili pustolovina koja će nam promijeniti život – stavlja iste zahtjeve pred našu odjeću i opremu: moramo ostati suhi, zagrijani i sigurni. Fjällrävenova kolekcija Greenland uvijek se brinula da u svakom trenutku budemo spremni na pustolovinu, bilo da se radi o gradskom okruženju ili prirodi. Redizajnirana kolekcija predstavljena je ovog proljeća, a sada je prilagođena i zimskim uvjetima novim modelima kao što su Greenland Stretch Trousers i osvježenim klasicima kao što su Greenland Winter Jacket i Parka.

2. VIŠE ĆU SE KRETATI I VJEŽBATI
Ako ste se (barem u početku) odlučili za manje izazovne aktivnosti svoje ćete favorite pronaći u Fjällräven linijama Greenland i Övik. Za one željne malo ozbiljnijih izazova tu su linije specijalizirane za trekking High Coast, Abisko i Keb, koje će kvalitetom dizajna i izrade pružiti zaštitu od ponekad teških vremenskih uvjeta, ali istodobno pružiti slobodu pokreta. Za one koji su spremni na iskušavanja vlastitih granica kao i granica oprema na najvišoj razini tu je linija Bergtagen. Ime je dobila po drevnom, gotovo zaboravljenom švedskom izrazu koji opisuje stanje duha osobe koja se popela visoko u planine, iznad granice rasta drveća i vratila se drukčija. Skromnija i svjesnija vlastite važnosti u odnosu na prirodu. Promjena je to koja je potrebna svima i koja nas ne čini manje vrijednima, baš naprotiv.

3. RECIKLIRAT ĆU
Fjällräven sustavno radi na tome da izborom materijala i usavršavanjem proizvodnih procesa stvara što održivije proizvode. Od brojnih primjera za to izdvajamo Re-Kånken, posebno izdanje najprodavanijeg svjetskog ruksaka Kånken, koji je u potpunosti izrađen od recikliranih plastičnih boca, točnije njih jedanaest. Re-Kånken uz to obojan posebnom SpinDye tehnologijom koja drastično smanjuje upotrebu vode, energije i kemikalija. Fjällräven Re-Wool linija proizvoda predstavljena ove zime objedinjuje tradicionalno talijansko umijeće proizvodnje visoko-kvalitetnog materijala sa svim sjajnim osobinama vrhunske vune.

4. PRESTAT ĆU GOMILATI SUVIŠNU ODJEĆU
Posljednje, ali nikako manje važno. Naučite odoljeti izazovu kratkotrajnih modnih trendova i velikih sezonskih popusta. Priroda je veća i važnija od svakog trenda i brenda, modne kolaboracije i must-have komada. Veća je i važnija od nas samih. I zato ne odbacujte donošenje novogodišnjih odluka kao izlizani klišej, već ih se nastojite pridržavati kao da Vam o tome ovisi budućnost. Jer i ovisi.