Opel Grandland X: Ljepotan koji skriva dimenzije

Previous Next

Da je Opel posve ozbiljno okrenuo list i posvetio se više nego ikad dizajnu svojih automobila, bilo je jasno pojavom Insignije.

Daleko od toga da nije i ranije bilo zanimljivih modela ovog proizvođača, ali nekako je konfekcija bila prva asocijacija na Opel. A kada se takvo mišljenje ustali, teško ga je mijenjati kod ljudi.
Pa ipak, Opel je uspio. Danas doista trebaš biti opaki diletant da ne primijetiš koliko su Opelovi modeli ljepši. A kvaliteta nikad i nije bila problematična, naprotiv. Suma sumarum, pred nama je sjajni, oku ugodni Grandland X. Da, nastao u suradnji s PSA grupacijom, ali – zar je to loše? Grandland je posve originalan. Možda je šteta što taj X ne znači i pogon ne četiri kotača, ali ok, možda jednom... Mark Adams je i ovdje autor dizajna, nema tu puno filozofije – odradio je sjajan posao. Nekome će se svidjeti više, nekome manje, ali ne vjerujemo da postoji osoba koja će ovaj Opelov model proglasiti nelijepim. Grandland je i velik, iako se to možda ne vidi odmah. Ugodno se sjedi naprijed, nije loše niti otraga, osim ako ste košarkaš. Prtljažnik od 410 cm3 pretvara se u 1255 litara. U Opelu odavno znaju kako složiti sjedala, kako organizirati kokpit, ergonomija je jedan od aduta i u Grandlandu. Možda i zbog toga vožnja s nevelikim dizelom 1.6 sa 120 KS (300 Nm) može izgledati gotovo sportski.
Ok, nećemo pretjerivati, ali nismo ga štedjeli, a pritom je potrošnja bila oko 7 litara. Za ovoliki automobil – sjajno. Poželite li baš juriti autocestom, onda se stvari malo mijenjaju. Ali i dalje je to sjajan putni, pa čak i gradski automobil. Za cca 220.000 kuna dobije se doista pravi, fino opremljeni (oprema Innovation) automobil koji jurne do 185 km/h a „stotku“ lovi za 12 sekundi. Pošteno. (D. F.)