Žuta se alpska bajka nastavlja

Previous Next

Hotel Pichlmayrgut (Pichl/Schladming) uspješno je zakoračio u desto stoljeće.

Jedna brojka možda bi bila dovoljna da efikasno opiše dobar dio onoga što danas znači Pichlmayrgut. Brojka je 900. Pardon, 901, jer je prošle godine hotel u malenom Pichlu proslavio 900. rođendan.
Teško je to vjerovati, ali kad se radi o Austriji, zemlji čiji je turizam pojam u svijetu, moguće je. Naravno da Pichlmayrgut nije prije 900 godina bio hotel u današnjem obliku. Bio je kućerak, odmorište, ali s funkcijom koju je zadržao i danas: prihvat gostiju. Ono što je Pichlmayrgut u 21. stoljeću, graniči s ugostiteljskim savršenstvom. Jedan od najboljih hotela u regiji, ali i u samom vrhu austrijskih planinskih hotela, eklatantan je primjer kako ugodan može biti spoj tradicije i modernog. Izvana poput palače, raskošno žut, s drvenim ukrasima, velikim balkonima, terasama i retro-prozorima, dobrim dijelom je i u svojem interijeru – retro. I to je upravo detalj zbog kojeg s Pichlmayrgutu gosti redovno vraćaju. Ne samo najjače svjetske skijaške reprezentacije – koje uživaju blagodati fantastičnog poligona na susjednom Reiteralmu – već i individualni gosti koji naprosto ne žale novca kad znaju da za njega dobiju mnogo.
Bazeni, otvoreni i zatvoreni, raskošni wellness, ultramoderna teretana, pa čak i dva teniska terena! Da, u Pichlmayrgutu možete zaigrati i tenis. I nakon meča jesti sjajno, osjećati se kraljevski. Gastronomija se ovdje vrlo ozbiljno shvaća. Hotelski „shuttle“ vozi do spomenutog Reiteralma, a odtamo se na skijama može do Schladminga ili do Hausa.
Više informacija na www.pichlmayrgut.at